https://www.jobevolution.hu/

Life Evolution
DE EN HU
 
 

Eredményeink

ESÉLY PROGRAM

A Magyar Telekom Nyrt.-nél 2011 óta gondozzuk az Esély programot. Legfrissebben zárt projektünk eredményei 2014.09.- 2015.12. hó között: fél év alatt összesen 262 fő vette igénybe a gondoskodó elbocsátás, azaz Esély programot. 76%-uk, azaz 200 fő elhelyezkedett fél éven belül. Csupán 31%-nak, azaz 62 főnek nem sikerült elhelyezkednie 6 hónapon belül. 32 fő (azaz 12%), az, aki valóban aktív álláskeresési szakaszban volt még fél év elteltével is. 30 fő (azaz 12%) vállalkozást indított, nyugdíjba ment, vagy passzív volt. A programban résztvevő munkavállalók 15%-a rendszeres tagja volt JOB Klubjainknak.

HÍD PROGRAM

2014-ben bezárt a Douwe Egberts Hungary Zrt. magyarországi gyára, melynek outplacement programját a Job Evolution Nonprofit Kft. bonyolította. A vezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy a gyárbezárás negatív hatásait minimalizálja és segítse az érintett dolgozókat a csoportos leépítés során.
Már az egyeztetések során kiderült számunkra, hogy nagyon különleges, tradicionális szervezeti kultúrát érint a leépítés. Tükrözte mindezt, hogy a dolgozók majdnem 60%-a több, mint 10 éves munkaviszonnyal rendelkezett és az életkori eloszlásban a 45 év felettiek száma elérte az 50%-ot. A Híd outplacement programunk tartalma teljesen illeszkedtek a speciális állomány igényeihez. A gyár bezárása során gondoskodó elbocsátás programban 117 fő részesült, ebből fizikai állomány 90 fő, azaz 77%, a szellemi állomány 27 fő, azaz 23% volt. A projekt 8 hónapon át tartott, mely idő alatt az elhelyezkedési arány 73,5% volt.

EGYÜTT A HOLNAPÉRT PROGRAM

2015 júniusában végleg befejezte a magyarországi tejtermékgyártást a Danone Magyarország Kft. A gyártósor leállítása 139 embert érintett. A gondoskodó leépítő programban 79 fő vett részt. A csoportos létszámleépítés a fizikai állományt érintette leginkább (72 fő). Speciális, nagyon régóta családias hangulatban együtt dolgozó csapatról volt szó.
A helyi HR vezetőség különös figyelmet fordított arra, hogy az elbocsátás során az embereket maximálisan segítse, ezért a gyárban létrehozott egy Támogató Központot.
A dolgozók ott nyugodt körülmények között vehették igénybe a gondoskodó elbocsátás program elemeit, és a helyi HR-es kolléganő segítségét is. A felkészítéseket és karrier tanácsadást már a gyár bezárása előtt elkezdtük. A dolgozóknak különböző ütemben szűnt meg a munkaviszonyuk, így a projekt összesen 6 hónapig tartott. Folyamatosan figyeltük az elhelyezkedési arányokat. Az első 3 hónapban 34%-os volt eredményességünk, ami a projekt végére, 98%-osra nőtt.
A siker titka abban rejlett, hogy a dolgozók számára a cég vezetősége több oldalról is támogatást nyújtott: a Támogató Központ létrehozásával, és a speciális igényeket kielégítő outplacement programunk kombinálásával.